לכל אדם מתאים מסלול השקעה שונה. כך תבחרו נכון בין מכשירי ההשקעה והמסלולים השונים – באופן שמתאים בדיוק עבורכם
בעולם ההשקעות אין תשובה אחת נכונה, אבל יש הרבה החלטות שיכולות להיות נכונות – אם הן מותאמות עבורכם. סוגיית ההשקעות עולה כמעט אצל כל אדם בשלבים שונים בחיים, בין אם הוא רוצה לחסוך לטווח הארוך או מתכנן רכישה יקרה. התשובה, כמו הרבה תשובות בתחום הפיננסי, תלויה במספר גורמים כמו גיל, צרכים, העדפת סיכון, סטטוס תעסוקתי, מטרות לעתיד, וכמה אתם מוכנים או יכולים להסתכן
בכתבה הזו נסקור את מוצרי ומסלולי ההשקעה הפופולריים בארץ, נבין מהם ההבדלים בין השקעות פנסיוניות לשוק ההון, מהי משמעות הבחירה במסלולים שונים ואיך בכלל בוחרים את המסלול הנכון.
אין מסלול אחד שמתאים לכולם
רבים שואלים “איפה כדאי להשקיע כסף?” אבל התשובה מורכבת. אין השקעה שהיא תמיד “הכי טובה” כי כל אחד ואחת נמצאים בשלב אחר בחיים, עם העדפות אחרות ויכולת סיכון שונה.
ניקח לדוגמה שני אנשים:
- יואב, בן 25, רווק, בתחילת הקריירה, ללא ילדים.
- מיכל, בת 50, אם לשלושה, עצמאית, עם הכנסות משתנות.
ההשקעות שמתאימות ליואב כנראה לא יתאימו למיכל, ולהפך. יואב יכול להרשות לעצמו מסלול השקעה מנייתי עם סיכון גבוה, בתקווה לתשואה גבוהה לאורך זמן. מיכל אולי תעדיף מסלול כללי או משולב, עם יותר יציבות ופחות תנודתיות. לכן, לא נכון לשאול מה מסלול ההשקעה הכי משתלם, אלא מה הכי מתאים לי.
מכשירי ההשקעה המובילים: מה יש לשוק להציע? הנה כמה אפשרויות מרכזיות
קופת גמל להשקעה
זהו אחד ממכשירי החיסכון וההשקעה המובילים בשנים האחרונות, במיוחד בזכות הגמישות שהוא מציע. מדובר במוצר חיסכון לטווח בינוני או ארוך, המאפשר להפקיד עד 81,711 ש”ח בשנה (נכון ל-2025), ולבחור מבין מגוון מסלולי השקעה. הכסף נזיל בכל עת (בתשלום מס על הרווח הריאלי), אך אם מושכים אותו בגיל פרישה כקצבה, זוכים לפטור ממס רווחי הון.
היתרונות: גמישות, אפשרות לפטור ממס בגיל פרישה, מגוון רחב של מסלולים, מתאים להשקעה גם עבור ילדים.
החסרונות: תקרה שנתית להפקדות, לא מתאים להשקעות בסכומים גדולים במיוחד.
פוליסת חיסכון
מוצר המנוהל דרך חברות ביטוח, ומציע גם כן מגוון מסלולי השקעה, ברמות סיכון שונות. מתאים לטווח בינוני וארוך, ומאפשר משיכות חלקיות או מלאות.
היתרונות: נזילות גבוהה (בתשלום מס רווח הון), מגוון מסלולי סיכון, אפשרויות העברה בין מסלולים ללא אירוע מס.
החסרונות: לעיתים דמי הניהול גבוהים, לא תמיד קל להשוות בין חברות.
קרן השתלמות
מי שיש לו את האפשרות להפקיד לקרן השתלמות – עובד שכיר או עצמאי – נהנה ממוצר חיסכון פטור ממס על רווחים לאחר שש שנים.
היתרונות: נזילות לאחר 6 שנים עם פטור מכל מס ומסלולי השקעה שונים.
חסרונות: לא נגישה לכל אחד, מוגבלת בסכום ההפקדה לצורכי הטבות מס.
איך תבחרו את רמת הסיכון המתאימה לכם?
כמעט כל מוצר השקעה כולל מסלולים לפי רמת סיכון: מסלול לפי גיל, מסלול מנייתי, מסלול סולידי, מסלול אג”ח ועוד. בחירה במסלול שונה עשויה להשפיע מאוד על התשואה, אך גם על רמת התנודתיות שתצטרכו להתמודד איתה.
- מסלול סולידי – משקיע בעיקר באג”ח, מתאים בעיקר למי שמתקרב לגיל פרישה או שונא סיכון.
- מסלול כללי – איזון בין אג”ח למניות, מתאים למי שמעוניין בסיכון בינוני.
- מסלול מנייתי – חשיפה גבוהה לשוק המניות, עם סיכוי לתשואה גבוהה אך גם תנודתיות חדה.
אז איך בוחרים?
מתחילים מלשאול את עצמכם מתי תצטרכו את הכסף? כמה תנודתיות אתם מסוגלים לספוג? מהי רמת הידע והניסיון שלכם בתחום הפיננסי? אם יש לפניכם עוד לא מעט שנים עד שתזדקקו לכסף, ייתכן שתוכלו לבחור מסלול מנייתי שיאפשר לכם ליהנות מצמיחה מיטבית בטווח הארוך. בכל מקרה, לפני שבוחרים מסלולי השקעה, חשוב להיכנס למערכת החכמה של Cover ולפנות לסוכן ביטוח פנסיוני מקצועי של החברה, שיסייע לכם לקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורכם.
קאבר מאפשרת התאמה חכמה של מסלול ההשקעה – לפי הנתונים האישיים שלכם
אחת הבעיות בשוק ההשקעות היא הפיזור. כאשר אין מקום אחד שבו אפשר לראות את כל המוצרים, המסלולים והתשואות בצורה נוחה. קאבר פותרת את הבעיה הזו – המערכת של קאבר בודקת את כלל המוצרים הפנסיוניים ופוליסות הביטוח שלכם, כולל קופות גמל, קרנות השתלמות, קרנות פנסיה ועוד, ומציגה לכם את כל הנתונים במקום אחד.
וזה לא הכל. המערכת מנתחת את ההרכב הקיים של המסלולים, את רמות הסיכון, את דמי הניהול ואת רמות החשיפה, ונותנת לכם המלצה אובייקטיבית לשיפור התיק הפנסיוני שלכם.
זה יעיל, זה שקוף וזה סופר משתלם.
לחצו כאן כדי להירשם לאזור האישי שלכם בקאבר והתחילו לחסוך יותר על ידי ניהול פנסיוני בהתאמה אישית.
האמור מהווה סקירה לא ממצה של החקיקה והתקנות הרלוונטיות ואין באמור כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי או מקצועי. אין להתבסס על האמור בקבלת החלטות כלשהן וכל מסקנה ו/או פעולה על בסיס הכתוב הינה באחריות הקורא בלבד. המידע במאמר זה נועד להרחבה כללית בלבד ואינו מהווה ייעוץ פיננסי, ביטוחי או משפטי. ייתכן שחלק מהנתונים, התקנות או המספרים המצוינים ישתנו עם הזמן. אנו ממליצים לבדוק מידע מעודכן מול גורמים מוסמכים לפני קבלת החלטות.