fbpx

4 מיתוסים נפוצים בתחום הפנסיה והביטוח שיכולים לעלות לכם ביוקר

כך תימנעו מטעויות יקרות שיכולות לפגוע בעתידכם הכלכלי.

 

רבים מאיתנו אינם מודעים מספיק לנושא התכנון הפנסיוני והביטוחי ולכן נוטים להאמין למיתוסים ולשלל דעות לא מבוססות בתחום זה. עם זאת, ההחלטות שאנו מקבלים היום בנושאים אלו יכולות להשפיע דרמטית על איכות חיינו בעתיד ועל ביטחוננו הפיננסי בגיל הפרישה. 

 

במאמר זה ננפץ 4 מיתוסים נפוצים שעלולים לגבות מכם מחיר כספי גבוה לאורך זמן.

מיתוס 1: “יש לי עוד הרבה זמן, אדאג לפנסיה בהמשך”

אחד המיתוסים השכיחים ביותר הוא שניתן לדחות את הטיפול בנושא הפנסיה לגיל מאוחר יותר בחיים. הרי יש לנו עוד כל כך הרבה שנים עד הפנסיה, נכון? לצערנו, מדובר בטעות נפוצה מאוד. 

 

המציאות מוכיחה לנו תמונה אחרת – ככל שמתחילים לחסוך לפנסיה בגיל צעיר יותר ובאופן מסודר וחכם יותר, כך הרווחים שנצבור יהיו גבוהים יותר בעיקר בזכות פלא ההשקעות שנקרא “ריבית דריבית”. מהי ריבית דריבית ואיך היא עובדת?

 

ריבית דריבית היא למעשה ריבית שאתם מקבלים על הריבית. דמיינו שהשקעתם 1,000 ש”ח בהשקעה בעלת תשואה שנתית של 10%. בשנה הראשונה תרוויחו 100 ש”ח. בשנה השנייה, התשואה תחושב על 1,100 ש”ח (הקרן המקורית והרווח מהשנה הקודמת) ולכן תרוויחו 110 ש”ח. 

 

ככל שהזמן עובר, הרווחים ימשיכו להצטבר בקצב מואץ כך ש- 100,000 ש”ח שהושקעו ל-10 שנים בתשואה של 10% יגדלו ל-259,374 ש”ח!

 

המשמעות היא שמי שמשקיע מוקדם, צובר ריבית על הריבית ומגדיל את הונו באופן מוגבר לאורך שנים רבות יותר מאשר אדם שמתחיל לחסוך לפנסיה בשלב מאוחר יותר בחייו. לכן, גם אם פרישה נראית לכם רחוקה כרגע, ככל שתתחילו לחסוך מוקדם יותר, כך תגדילו את הסיכוי לצבור סכום משמעותי יותר שיתורגם לקצבה חודשית גבוהה יותר בגיל הפרישה.

מיתוס 2: “יש צורך בתכנון פרישה רק לקראת גיל הפרישה”

גם מי שנהנה כיום משכר גבוה וחי ברווחה צריך לדאוג לתכנון הפרישה שלו ולא לדחות זאת לעתיד. 

 

ייתכן שבהווה אתם מרוויחים מספיק לצרכיכם, אך חשוב לזכור כי המצב עשוי להשתנות עם השנים. חסכונות הפנסיה צוברים רווחים לאורך זמן ומאפשרים לכם להבטיח רמת חיים נוחה גם בגיל הפרישה. 

 

תכנון מיטבי בראיה לעתיד מאפשר לכם לתכנן היטב את ההפרשות, החסכונות והקצבה החודשית שתהיה לכם בגיל הפרישה. באמצעות תכנון פרישה מוקדם ניתן להעריך את גובה ההפקדות הרצוי לחסכונות הפנסיוניים כדי לסלול אורח חיים נוח בפנסיה. כאשר דוחים את הטיפול בנושא לשלב מאוחר יותר, כך גוברים הסיכונים שתפרשו לגמלאות עם קצבת פנסיה נמוכה שלא תספק את צרכיכם העתידיים. לכן חשוב להתחיל לחסוך בגיל צעיר ולהתכונן כראוי לפרישה גם אם היא תקרה בעוד עשרות שנים.

מיתוס 3: “אפשר למשוך את כספי הפיצויים בין עבודות” 

כאשר אנשים עוברים בין עבודות, רבים רואים בכספי הפיצויים שנצברו מקור נוח למימון הוצאות שוטפות או מימון חופשה וצרכים שונים. זוהי טעות נפוצה שעלולה לגבות מכם מחיר גבוה במיוחד בגיל הפרישה וכדאי להימנע ממנה.

 

עליכם לזכור שכספי הפיצויים הם למעשה חלק בלתי נפרד מהחיסכון הפנסיוני שלכם אשר מורכב מתגמולים ופיצויים. לכן חשוב להימנע ממשיכה ויש לשמור את הכספים לצורך מימון הפרישה שלכם. משיכת כספי הפיצויים לצרכים אחרים עלולה להשאיר אתכם עם חיסכון פנסיוני מדולל שלא יאפשר לכם לקבל קצבה חודשית נאותה.

מיתוס 4: “יש לי ביטוח משלים בקופת החולים, אין לי צורך בביטוח בריאות”

רבים סבורים שמכיוון שרכשו ביטוח משלים בקופת החולים, אין להם צורך בביטוח בריאות נוסף והם חוששים ממצב של כפל ביטוח בריאות. זוהי טעות נפוצה נוספת – ביטוחי השב”ן מכסים רק חלק משירותי הבריאות. זה טוב אבל זה לא מספיק. כדי לקבל הגנה ביטוחית מקיפה ושלמה, חשוב לרכוש ביטוח בריאות פרטי איכותי.

 

אלה כמה מההבדלים המשמעותיים בין הביטוחים המשלימים של קופת חולים לביטוחי בריאות פרטיים:

 

  • ביטוחי שב”ן רבים מכסים רק ניתוחים וטיפולים בארץ או אצל גורמים מסוימים בחו”ל. ביטוח פרטי מאפשר גם ביצוע ניתוחים וטיפולים בבתי בחו”ל.
  • עם ביטוח השב”ן אתם עלולים להמתין חודשים ארוכים עבור תור לרופא מומחה, טיפול חשוב או ניתוח בעוד שביטוח בריאות פרטי מאפשר לכם לקבל שירות וטיפול מקצועיים ומהירים יותר.
  • ההשתתפות העצמית הנדרשת עבור טיפולים , השתלות וניתוחים דרך השב”ן עשויה להיות גבוהה. לעומת זאת, באמצעות ביטוח בריאות פרטי אתם עשויים לשלם השתתפות עצמית נמוכה יותר ולעיתים אף לקבל פטור מלא מתשלום השתתפות עצמית עבור השירות.
  • קופות החולים לא מכסות הוצאות רבות כגון תרופות יקרות או טיפולי שיניים. ביטוח בריאות פרטי, כן.

לצד היתרונות הביטוחיים של ביטוח בריאות פרטי, ישנה חשיבות גבוהה לרכישת הביטוח בגיל צעיר. רכישה מוקדמת של ביטוח בריאות פרטי לא רק תעניק לכם כיסוי ביטוחי רחב בכל הנוגע לבריאות שלכם ושל משפחתכם, אלא גם תעלה לכם פחות. ככל שגיל הכניסה לביטוח נמוך יותר והמצב הבריאותי של המבוטח טוב יותר, כך הפרמיה החודשית נמוכה יותר ולא תצטרכו למלא הצהרת בריאות נוספת לאורך חיי הפוליסה.

 

זכרו, ביטוח בריאות פרטי הוא השקעה חכמה בבריאותכם ורווחתכם בהווה ובעתיד.

לסיכום

ארבעת המיתוסים שציינו פוגעים מדי שנה באלפי ישראלים בדרך לפרישה. ללא תכנון פנסיוני וביטוחי נכון ויצירת חיסכון ארוך טווח, רבים מהפורשים מוצאים את עצמם בקושי כלכלי בגיל הפרישה. 

גם אם אתם בשנות העשרים לחייכם ונראה שיש עוד דרך ארוכה לפניכם עד לפרישה, חשוב שתמנעו מהסתמכות על מידע שגוי, ופעלו לתכנון פנסיוני נכון ומושכל שישתלם לכם בטווח הרחוק.

 

ייעוץ מקצועי מהמומחים של cover יסייע לקבל החלטות פיננסיות נכונות ולהבטיח עתיד כלכלי טוב יותר. צרו איתנו קשר ואחד המומחים שלנו יעניק לכם שיחת ייעוץ ויערוך עבורכם בדיקת ביטוחים ופנסיה ללא תשלום.

האמור מהווה סקירה לא ממצה של החקיקה והתקנות הרלוונטיות ואין באמור כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי או מקצועי. אין להתבסס על האמור בקבלת החלטות כלשהן וכל מסקנה ו/או פעולה על בסיס הכתוב הינה באחריות הקורא בלבד.

הכתבות הנקראות ביותר

מה נשים צריכות לדעת על הפנסיה שלהן?

מבחירת החברה המנהלת ועד שמירה על רצף ביטוחי: כך תהני...

כל הסיבות: למה אתם שונאים להתעסק עם הפנסיה שלכם?

סלידה מהפסד פוטנציאלי, רתיעה מטרחה ומאמץ, פחד משינויים...

למה כדאי לנייד את קרן הפנסיה? יתרונות וחסרונות

כל מה שחשוב לדעת על ניוד מכשירים פנסיוניים בין חברות. ...

שנה חדשה, תנאים חדשים בקרן הפנסיה שלכם: זה הזמן לבדיקה מקיפה

הדרך היעילה והנוחה ביותר לבדיקה תקופתית של התיק...

עובדי הייטק? אלה כמה נקודות שחשוב לדעת לפני שבוחרים מוצר פנסיוני

מדמי ניהול ועד כיסויים ביטוחיים: במיוחד כשזה נוגע...